Kuopio | Varkaus | Pieksämäki | Mikkeli | Savonlinna  

Suora Lähetys Oy

Kuopio (pääkonttori)
Puh.  017 264 7800
Teräskatu 10, 70150 KUOPIO


Anna palautetta jakelusta

Jakeluohjeet 

Tuotteiden toimitus

Kuljettaja toimittaa jaettavat tuotteet kotiisi/muuhun sovittuun paikkaan yleensä yhdessä tai kahdessa erässä. Kun Sinulle on toimitettu kaikki jakelun tuotteet, jättää kuljettaja Sinulle lehtien ja mainosten väliin lähetteen, josta selviää mitä lehtiä ja mainoksia piiriisi kuuluu jakaa. Tarkista että sinulle on toimitettu oikeat tuotteet ja oikea määrä tuotteita. 

Täsmääkö tuotteiden määrä?

Jos Sinulta puuttuu joitakin tuotteita, niin soita toimistoon ja kysy ohjeita. Pyrimme toimittamaan puuttuvat tuotteet. Voit halutessasi jakaa niin pitkälle kuin täysiä nippuja riittää ja lisätoimituksen saavuttua jaa ne niihin laatikoihin joista ne jäivät puuttumaan, mutta soita ensin! Jos Sinulle jäi paljon ylimääräisiä tuotteita, soita toimistoon ja ilmoita asiasta, sillä vastaava määrä voi puuttua toiselta jakajalta.

Mitä tehdä, jos lehtiä ja mainoksia ei ole tuotu?

Soita heti meille. Älä odota jakelupäivän iltaan, sillä autonkuljettaja on esimerkiksi voinut erehtyä osoitteessa. Ajoissa tehty ilmoitus pelastaa tilanteen ja tuotteet saadaan jaettua ajallaan.

Lajittelu

Jakelussa on lähes aina useita erilaisia tuotteita. Tuotteet tulee lajitella ennen jakelun aloittamista. Kun lajittelu on tehty huolellisesti se helpottaa jakelun suorittamista, pudotat vain yhden valmiiksi lajitellun nipun jokaiseen laatikkoon/luukkuun. Suunnittele lajittelusi etukäteen! Lehtien ja mainosten lajitteluun kuluu usein aikaa enemmän kuin jakeluun, varsinkin alkuvaiheessa lajittelu saattaa tuntua vaikealta, mutta opit nopeasti käsittelemään mainoksia nopeammin.

Milloin lehdet ja mainokset on jaettava?

Viikossa on kaksi jakelupäivää, pääsääntöisesti keskiviikko ja lauantai. Joidenkin pyhäpäivien osuessa jakelupäiväksi, saattaa jakelupäivä muuttua esim. edelliseksi arki-illaksi tai seuraavaksi arkiaamuksi. Jakelupäivän muutoksista ilmoitetaan etukäteen.

Keskiviikon lehdet ja mainokset on jaettava keskiviikon aikana. Etukäteen tuotuja mainoksia ei saa jakaa ennen keskiviikkoa kuin erikoisluvalla, vaikka tuotteita olisi samassa jakelussa erityisen paljon.

Lauantain lehdet ja mainokset on jaettava lauantaina. Vaikka saisitkin kaikki tuotteet hyvissä ajoin ennen jakelua esim. torstaina, et saa aloittaa jakelua ennen määräaikaa.

Älä jaa liian aikaisin, sillä

* Ihmiset menevät ostamaan tarjoustavaroita liian aikaisin ennen tarjousten voimassaoloa
* Tarjoustavaroita ei välttämättä ole vielä liikkeessä
* Kassakoneiden koodausta tarjoushinnoille ei vielä ole tehty
* Suoramainoksen teho putoaa - ihmiset unohtavat tarjouksen

Älä jaa liian myöhään, sillä

* Liike menettää myyntituloja
* Tarjoustuote jää kaupan hyllylle myymättömänä
* Piirisi asukkaat jäävät ilman tarjoustuotetta, koska tarjouksen voimassaoloaika on ohi tai tuote on loppunut
* Tärkeä tiedote jää asukkailta saamatta tai tulee liian myöhään

Väärään aikaan jaetut tuotteet aiheuttavat paljon puheluita ja ylimääräistä työtä toimistossamme. Myös yrityksemme maine kärsii ja voimme menettää asiakkaan. Joudumme lisäksi korvausvastuuseen asiakkaalle huonosti tehdystä työstä.

Jakelualue eli -piiri

Ensimmäisen jakelunkerran mukana sinulle toimitetaan jakelukartta. Tutustu huolellisesti saamaasi piirikarttaan. Karttaan on merkitty jakelupiirisi rajat. Kaikki rajan sisäpuolella olevat talot, ovet ja postilaatikot kuuluvat jakelupiiriisi. Yrityksiin ei jaeta. 

Piirirajaa ei saa ylittää, koska silloin jaat samoihin osoitteisiin naapuripiirin jakajan kanssa ja omat mainoksesi loppuvat kesken. Jos piirin raja kulkee tietä pitkin, jaat vain sen puolen tiestä mikä on rajan sisäpuolella. Jos kartta on mielestäsi epäselvä, etkä ole varma jakelupiiristä, soita ja kysy jakeluyhtiön toimistosta ohjeita ennen jakelun aloittamista.

Pidä kartta mukanasi, kunnes opit piirisi rajat ulkoa. Ilmoita toimistoon, jos alueellasi tapahtuu muutoksia, esimerkiksi rakennetaan uusia taloja. Jos piirissäsi on erityistä huomiota vaativia asioita on näistä maininta jakopiirikartassa.

Jakelun aikana

Jakajalähetteessäsi saattaa olla merkintöjä huomioitavista seikoista. Ota se ja piirikartta mukaan jakeluun. Vaikka postilaatikossa on kaksi nimeä, jaetaan siihen vain yhdet tuotteet. Jos postiluukussa /-laatikossa on teksti "Ei mainoksia", silloin jaetaan lehdet. Jos siinä on teksti "Ei Ilmaisjakelua",  silloin ei jaeta mitään.

Laita mainokset kokonaan laatikkoon/luukusta sisään!

Varo istutuksia ja nurmikoit! Älä jätä pakkausnaruja tai muoveja portaikkoihin! Älä sotke painomusteisilla käsillä seiniä!

Ylijääneet tuotteet

Jos Sinulle jää ylimääräisiä lehtiä tai mainoksia jakelun tehtyäsi, älä heitä niitä roska- tai jätepaperilaatikoihin. Asukkaat saattavat luulla, ettet olekaan tehnyt työtäsi ja ilmoittavat asiasta jakeluyhtiöön ja/tai lehti/mainostaja asiakkaallemme. Jos yhtä lehteä tai mainosta jää yli 5 kpl ylimääräisiä, ilmoita siitä meille ja palauta ne heti seuraavan ajon yhteydessä pakattuna muovipussiin tai tiukasti sidottuna narulla, ja laita lappu jossa lukee "Palautus" nipun päälle. Älä jätä ylimääräisiä tuotteita rappuun lojumaan.

Jakeluntarkastus

Sinun työhösi kiinnitetään huomiota. SSM Jakeluryhmä toteuttaa valtakunnallisesti alueellisia tarkastussoittoja. Jakelua seurataan myös mittauspisteiden kautta Internet-paneelilla toteutetulla jakeluseurannalla. Myös alueelliset jakeluyhtiöt tekevät tarkastussoittoja varmistaakseen tuotteiden oikea-aikaisen jakelun. Asiakkaat ja kotitaloudet seuraavat tarkasti jakelun toimivuutta ja antavat jakelusta palautetta herkästi.

Korvausvelvollisuus

Tahallisesta tai törkeästä huolimattomuudesta johtuvasta laiminlyönnistä tai tuotteen tuhoamisesta joudut korvausvelvolliseksi ja se on riittävä peruste työsuhteen purkamiseen. Korvausvelvollisuutesi saattaa muodostua moninkertaiseksi ansioihisi nähden.

Hyviä vinkkejä

Kerrostalojakeluissa voit jättää jakelulaukkusi alakertaan ja ottaa mukaasi vain rappuun menevän määrän tuotteita. Hissitaloissa aloita ylhäältä: on helpompi kulkea portaita alaspäin. Hissittömissä kerrostaloissa aloita alhaalta: portaita noustessa nippujen määrä vähenee koko ajan ja kerrosten välillä tulee pieni keskeytys.

Lomat

Kun haluat pitää lomaa, ilmoita ajoissa, vähintään kaksi viikkoa aikaisemmin loman kesto. Mikäli Sinulla on sijainen, ilmoita meille hänen nimensä ja osoitteensa.

Vakuutus

Työsuhteesi perusteella jakeluyhtiösi huolehtii vakuutusturvastasi.

Sairastuminen

Mikäli et sairastumisen vuoksi voi hoitaa jakotyötä, ilmoita asiasta meille mahdollisimman hyvissä ajoin ennen jakelua, että ehdimme hoitaa Sinulle sijaisen.

Työsuhteen päättyminen

Kun haluat lopettaa jakamisen, ilmoita siitä mahdollisimman ajoissa toimistoon, vähintään yksi kuukausi aikaisemmin.

Palkan maksaminen

Tarvitsemme palkanmaksua varten verokorttisi ja tilinumerosi. Verokortin saat verotoimistosta. Jos olet koululainen tai opiskelija, varmista että saat opiskelija verokortin, jolla voi ansaita ilman veroa noin 2100 euroa vuodessa. Lähetä verokortti yhdessä työsopimuksen kanssa meille mahdollisimman nopeasti, jotta saisit palkkasi ajallaan.

Palkkatuloista pidätetään iästäsi riippuen lakisääteiset pidätykset seuraavasti:

  • - Yli 17-vuotiailta pidätetään työttömyysvakuutusmaksu 0,20 % palkkasummasta.
  • - Lisäksi yli 18-vuotiailta pidätetään TaEL-/TEL-eläkemaksu 4,30 % palkkasummasta. Yli 53-vuotiailta TaEL/TEL-pidätys on 5,40 % palkkasummasta.
  • - Alle 17-vuotiailta, joilla on opiskelijaverokortti ei siis peritä mitään pidätyksiä vuonna 2009 (n 2.100 euron vuosiansioon saakka).
  • - Lisäksi palkastasi pidätetään mahdolliset verot.

Tilipäivä on kuukauden 15.päivä. Silloin maksetaan kaikki edellisen kuukauden jakelut. Esim. 15. syyskuuta saat palkan jakeluista, jotka on suoritettu elokuun aikana (eli 01.08. - 31.08 välisenä aikana). Lokakuun 15. päivä maksetaan kaikki syyskuun aikana suoritetut jakelut.

Alussa jakelutyö on hitaampaa

Aloittaessasi jakelutyötä Sinun on hyvä tietää ja muistaa, että aluksi sinulla kuluu työhön huomattavasti enemmän aikaa kuin työn opittuasi. Mainosten lajittelusta tulee pian rutiinia ja opit käsittelemään niitä nopeasti. Ensimmäisillä kerroilla myös jakeluun kuluu aikaa jatkoa enemmän, koska joudut aluksi opettelemaan piirin rajat ja suunnittelemaan jakoreitin.

Toivomme, että viihdyt hyvin jakelutyössäs. Autamme mielellämme kaikissa jakeluun liittyvissä asioissa, joten tarvittaessa soita rohkeasti!SSM Jakeluryhmä 2009 - Valtakunnallinen suorajakelun osaaja Suomen Suoramainonta Tulosta sivu